Pensioensparen haalt de laatste tien jaar een gemiddeld rendement van 3,5%

25/09/2018

Pensioensparen blijft populair, bericht Assuralia, op basis van nieuwe statistieken voor het jaar 2017. Ongeveer 2,5 miljoen landgenoten doen aan pensioensparen. Iets meer dan de helft kiest voor een pensioenspaarverzekering.


Pensioensparen blijft populair, bericht Assuralia, op basis van nieuwe statistieken voor het jaar 2017. Ongeveer 2,5 miljoen landgenoten doen aan pensioensparen. Iets meer dan de helft kiest voor een pensioenspaarverzekering. De anderen opteren voor een pensioenspaarfonds. Als je het rendement over de laatste tien jaar bekijkt is er echter geen verschil; beide formules leverden een gemiddeld jaarrendement op van 3,5%. Bij de meeste verzekeringen (tak 21) zijn de inleg en een minimum rente gewaarborgd, een fonds of een zogeheten tak 23-verzekering biedt geen waarborg en kan onderhevig zijn aan schommelingen op de financiële markten.

De meeste pensioenspaarders tref je aan in de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar. Dat is vrij logisch. Toch is bijna een kwart van de pensioenspaarders jonger dan 35 jaar. Het loont immers om er vroeg aan te beginnen, als je wat centen kan opzijzetten. 

Sinds dit jaar heb je overigens de keuze tussen twee maximumbedragen voor pensioensparen (960 of 1230 euro), met een verschillende fiscaliteit.  Meer weten over pensioensparen bij KBC


U doet nog niet aan pensioensparen?

Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraakBron: abcverzekeringen.be